mam pytanko przeglądam sobie różna configi bo chce zrobić swój własny. Zauważyłem że niektórzy mają komende "set" a niektórzy "seta" czy jest miedzy nimi jakas roznica? I po drugie mam jeden config gdzie najpierw jest linijka:
set cg_blooddamageblend "1.0"
a kilka linii dalej jest tak:
set cg_blooddamageblend 0
I znowu pytanie czym sie roznie wartosc zapisana w "" od tej bez, a po drugie raz cos ustawiamy na 1.0 a za chwile na 0? więc jak to się wykona?
Staż w ET (lata): 3
Wysłany: 2007-09-01, 19:10
Jeśli dobre pamiętam to:
seta daje nam to, że komenda jest zapamiętana na stałe
za to 'set' zapamiętuje dane komendy i pozwala ich użyć w dalszej części binda np.:
set sens_00 "set sens_s vstr sens_01;exec long.cfg; echo ^3LONG"
set sens_01 "set sens_s vstr sens_00;exec close.cfg; echo ^6CLOSE"
set sens_s "vstr sens_00"
w tych komendach co podałeś powinno być seta i nie powinny sie znaleść dwa razy w tym samym konfigu, tym bardziej z innymi wartościami
Jeśli dobre pamiętam to:
seta daje nam to, że komenda jest zapamiętana na stałe
za to 'set' zapamiętuje dane komendy i pozwala ich użyć w dalszej części binda np.:
set sens_00 "set sens_s vstr sens_01;exec long.cfg; echo ^3LONG"
set sens_01 "set sens_s vstr sens_00;exec close.cfg; echo ^6CLOSE"
set sens_s "vstr sens_00"
hmm nie bardzo to kumam mógłbyś mi to rozwikłać ten przykład co podałeś co on robi? i co znaczy "set zapamiętuje dane komendy" póki co nie rozumiem różnicy między stet a seta :(
Co do tego że w konfigu mam te same polecenia z innymi wartościami to też troche dziwne bo config ściągnąłem z netu ale jestem w stanie zrozumieć że należy mieć te same wartości i raz użyć komendy.
Staż w ET (lata): 3
Wysłany: 2007-09-02, 19:04
Vi3ri to co napisałeś jest źle, pomieszałeś set z seta i w bindzie na fov też trochę pokręciłeś, prawidłowo to powinno wyglądać tak:
Bind MOUSE3 ”vstr fov”
Set fov “vstr fov1“
Set fov1 ”cg_fov 90; set fov vstr fov2”
Set fov2 “cg_fov 112; set fov vstr fov1”
tak samo niżej powinno być seta name, a nie set name
yeeezooo, jak napisałem set zapamiętuje i zaprogramowuje jakąś komendę np.:
Set celownik ” cg_crosshairSize 15; cg_crosshairColor cyan”
możemy to potem wykorzystać w dalszej części configu, np.:
Bind x ”vstr celownik”
vstr odczytuje wcześniej zaprogramowane parametry set, w tym przypadku 'celownik'
coś po mału zaczynam jarzyć :) jeszcze takie pytanko jakimi komendami i jak najlepiej ustawić parametry krwi i wybuchów aby nie przeszkadzały w rozgrywce, chodzi mi o to że jak od kogoś dostaje to krewka tak mi tryska że przysłania celownik i generalnie rozprasza?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum